SK Rakovník STARŠÍ DOROST 2014/2015

Turnaj na Stochově

04.02.2010 13:00

Druhý halový turnaj jsme odehráli 30.1.2010 na Stochově . Tentokrát to byl turnaj pro ročníky 96. Také na Stochov jsme odjížděli oslabeni. Kvůli plnění povinností u A týmu chyběl kapitán Rohla, nemocní Kovacz, Šedivý, Cibulka a omluveni Spal, Čech a Nejdl. Turnaj se hrál ve dvou skupinách po čtyřech, systémem každý s každým. Vždy dva nejlepší postoupili do finálové skupiny a třetí se čtvrtým do skupiny o umístění. Los nám do základní skupiny přidělil ligový Baník Most, pořádající SK Slaný a tým Smečna z kladenského okresu.

V úvodním utkání jsme se střetli s favorizovaným Mostem a po bezkrevném, nevýrazném a opatrném výkonu  prohráli 4:0. Ke druhému, klíčovému utkání o postup do finále jsme se střetli s týmem SK Slaný. Přestože trenér upozornil na některé věci, které kluci neplnili a nabádal k tomu, aby hráli odvážně to, co předvádí v trénincích, v utkání jsme nedokázali ohrozit soupeřovu branku a prohráli 0:2 – konec finálovým ambicím. Po tomto zápase jsme byli s trenérem opravdu hodně zklamáni a po delší rozmluvě jsme se shodli, že necháme kluky, aby si sami své dosavadní vystoupení zhodnotili. V podstatě jsme tímto testovali vnitřní sílu a odpovědnost našeho týmu. To, co kluci měli slyšet trenér řekl a nyní bylo jen na nich, jak ke zbytku turnaje přistoupí. V posledním zápase ve skupině nás čekal tým Smečna.  Od začátku hráli kluci velmi aktivně a sebevědomě, konečně předváděli to, co skutečně umí.  Golman a v tomto turnaji kapitán Péša začal dělat přesně to, co po něm trenér  vyžaduje  už delší dobu a tedy sám rozehrát, vyjet s míčem, přečíslit, rozdat a třeba i zakončit. V podstatě svými dvěmi brankami zavelel a ukázal ostatním cestu. Přidal se hattrickem Faigy a nakonec  soupeř a i diváci nestačili počítat branky a ukazatel skóre se zastavil na rekordní  10 !!! V dalším utkání v tzv. malém finále jsme nastoupili proti poměrně solidnímu týmu ze Zbraslavi, ale kluci dál pokračovali ve výkonu z předchozího zápasu a soupeře přejeli 3:0. V posledním zápase pak ve stejném duchu  doslava smetli tým ze Zvoleněvse, kde se hattrickem blýskl v tomto turnaji náš nejlepší střelec !! golman Pešek. A protože si s chutí zastříleli i další, soupeř to odnesl osmičkou !

Tedy konečné páté místo hodnotíme opět jako neúspěch, ale velmi pozitivní je obrat a hra kluků ve druhé části. V tuto chvíli jsme skutečně předváděli velmi pohledný fotbal, což mnohdy ocenili i přihlížející. Možná malou kaňkou v jinak kvalitním turnaji byla volba hracího míče – hrálo se s klasickým balónem a ne s míčem futsalovým, který by tomuto povrchu a i naší hře svědčil daleko lépe. Při závěrečném vyhlašování byl nejlepším hráčem našeho týmu asi nakonec zaslouženě zvolen Tomáš Pešek a on i kluci si převzali pěkné ceny včetně dobré buchty a parádního dortu, který kluci předali oslavenci Dejvovi k jeho narozeninám.

Výsledky našeho týmu :

SKR – Baník Most      0:4

SKR – Slaný               0:2

SKR – Smečno          10:1     (3xFaigl, 2xPešek, 2x Polák, Hovorka, D. Lev, P. Bradáč)

SKR – Zbraslav           3:0       (Vydra, Gregor, D. Lev)

SKR – Zvoleněves       8:0       (3xPešek, 2x Polák, Faigl, Gregor, D.Lev)

Bianka Joglová © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode