SK Rakovník STARŠÍ DOROST 2014/2015

Reportáž z výletu na Slávii

20.08.2009 13:54

19.8.09    SK Slavia Praha - SK Rakovník    8:0

V 7:10 vstávám a doufám, že nejdu na sraz žáků zbytečně. Hrají dnes totiž velký přátelák se Slávií Praha (roč. 96).Zatím nevím, zda pro mne bude místo v některém autě, ale nakonec zjišťuji, že mají všichni velká auta. Jedu s Vydrojcma a vedle mě sedí Ráďa. Zadní sedadla zahřívá Pavlík a Faigy. Dostala jsem od trenéra vlaječky a odznáčky, jako dar pro sešívaný. Prý nás po zápase čeká prohlídka areálu, na kterou se všichni moc těšíme! Před Rudou nás zdržuje kamion, ale na náladě to nic nemění. Slunečné, krásné ráno…Trenér v předním sedadle rozpráví s panem Vydrou o modelech a kluky moc neslyším, jsou moc „šepty“ :) Hlavní město nás vítá a musíme ještě do Hornbachu. Hmmm-Faigy nabízí tvarohovou buchtu:) Už nás Péša st. Nahání mobilem – není se čemu divit, kvůli sílené zácpě máme trochu zpoždění.

Konečně jsme dorazili. Hrát se bude na jednom z přilehlých hřišť Edenu. K mému zklamání na umělé trávě..Sedím na východní straně a pojídám svačinu. Kluci se právě protahují a dostávají rady. Ale co nevidím??? KOZY v areálu – opravdu! Jdu si je vyfotit:) Slávisté vypadají celkově vyšší. Nástup, předání vlaječky a zápas začíná…

Ve 4. min. prohráváme 0:1, když Gregor vrací z našeho vápna míč zpět do přehuštěného prostoru, slávisté chybu trestají. O pár minut později opět inkasujeme po zbytečném odkopu Gregora. Míč sbírá nejbližší hráč – což byl slávistický výborný stoper a z 30 m prověřuje Peška. Ten nemůže ani zareagovat – 0:2. První třetina přinesla trochu klidu až v závěru, kdy kluci nebyli tolik zbrklí a snažili se podržet míč.

Ve druhé třetině opět zoufale bráníme. Ovšem někdy ani bránit nestíháme, zrovna jako teď – 2 volní na vápně a jeden z nich pohodlně směřuje balon hlavou do sítě – 0:3. Čtvrtý gól je ukázkou důrazu ve vápně. Pešek sice vytěsňuje prudkou střelu, ale dotírající útočníci hladoví po vstřelení další branky, okamžitě dobíhají a jeden je úspěšný – 0:4. Ani tentokrát neuspějeme směrem dopředu. Faigy vyváží míč ze své strany doprostřed, ale sám je na vše krátký. Opět se ukázalo, že kluci soupeřům nestačí a Pilo jen kouká na záda svého hráče, který překonává Peška – 0:5.

Na třetí třetinu se přesouvám opět na polovinu naší obrany. Další gól padá po pěkné akci a koncový hráč jen umisťuje k tyči. Po chvíli hry si přímo před mýma očima pohrál levý útočník s P. Bradáčem, kterému jakoby říkal: „pojď dopředu, dozadu, otoč se, koukej na druhou stranu a já jdu zatím sám a centruju“. Pro tento míč sice vybíhá náš golman, ale vypadává mu z rukou. Šťastlivec stojící u míče už nemá mnoho práce – 0:7. Osmý, poslední gól utkání má ode mě palec nahoru! Středový záložník, postupující sám na Peška udělal nejprve kličku jemu. Mezitím se obětavý Rohla stačil vrátit na brankovou čáru, ale soupeř obelstil kličkou i jeho a lišácky dal tak nejkrásnější gól – 0:8.

Kluci se jdou umýt, společnou fotku jsme zatím neudělali. Trenér je z výkonu trochu zklamán, i když porážka byla předem jasná…Nyní všichni čekáme, kdo nás provede areálem. Vyzvedl nás jakýsi pán, vstupní bránu otevírá nějaká paní. Dělám s klukama fotku na tribuně za brankou..chvíli posedávají na červených sedačkách a kochají se trávníkem, prostorem…Také si vyfotím Kubíka. Je tu liduprázdno a ticho. Odcházíme, děkujeme. Zrovna mi za chvíli dojde baterka ve foťáku, tak jsem ráda, že jsem vše důležité už stihla:) Hledáme Cibulkovi, kam asi vyrazili..už je máme a můžeme vyrazit směrem k domovu. 12:09 a vyjíždíme. Padá na mě únava. Malej Vydrísek vedle mě v dětské sedačce už mlátí hlavou ze strany na stranuJ:) dobrou noc..Teď jsem se dozvěděla, že nám domácí ani nedali symbolickou vlaječku klubu. Uvidíme zítra ráno – na zápase žáků se Slávií roč. 99 – třeba něco dovezou..Usínám, a tak se s vámi loučím…

Bianka Joglová © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode