SK Rakovník STARŠÍ DOROST 2014/2015

Postup výběru 96 na republiku!

12.05.2009 18:10

 

Okresní reprezentace U 13

 

Každoročně probíhá pod hlavičkou okresního fotbalového svazu meziokresní soutěž chlapců s označením U – 13. Také v tomto ročníku hájilo barvy OFS Rakovník průběžně celkem jedenáct borců z našeho týmu.

Již na podzim se rozehrála základní část, ve které jsme nastoupili ve skupině společně s OFS Kladno a OFS Beroun. Systém byl takový, že se hrálo podzim – jaro každý s každým dvakrát. Ze skupiny pak vítěz postupoval do krajského finále, ve kterém se utkali pouze vítězové tří základních skupin v rámci středočeského kraje. Z krajského finále pak postupoval vítěz přímo na celorepublikové finále, kde poměří síly z dalšími sedmi nejúspěšnějšími výběry.

Již v základní části naši kluci splnili to, co jsme si předsevzali a základní skupinu s přehledem vyhrály.

 

 

1. OFS  Rakovník                 13:1     10 b.

2. OFS Kladno                       8:11      6 b.

3. OFS Beroun                        1:10      1 b.

 

Naše zápasy :

OFS Rakovník – OFS Beroun             0:0 a 3:0

OFS Rakovník – OFS Kladno            4:0 a 6:1

 

Na krajské finále, které se konalo 7.5. v Kácově nedaleko Vlašimi, jsme odjížděli s cílem co   nejlépe reprezentovat rakovnický okres a ukázat, že kluci z Rakovníka, Nového Strašecí a okolí fotbal hrát umí.  Za soupeře jsme měli týmy z OFS Benešov, OFS Kolín a OFS Mělník.

V prvním utkání nás čekal Mělník. V prvním poločase, když se kluci zbavili počáteční nervozity  jsme vstřelili dvě branky. O přestávce trenér upozorňoval kluky na zrádnost tohoto vedení, ovšem hned v průběhu úvodních třech minut bylo vyrovnáno! Poté se hra vyrovnala a nám se povedlo strhnout brankou Míši Rohly  vedení na naši stranu.

K dalšímu utkání jsme nastoupili proti favorizovanému výběru OFS Benešov jehož kádr tvořili nám dobře známí borci z Benešova a Vlašimi, tedy soupeři z krajského přeboru. Utkání se muselo všem líbit, nasazení, důraz a fotbalovost bylo to, co zdobilo oba týmy. Je škoda, že jsme neudrželi jednobrankové vedení a v závěru inkasovali vyrovnávací gól.

V posledním utkání  proti OFS Kolín jsme nechtěli pokazit dobrý dojem, který jsme po předchozích zápasech zanechali. Ovšem hoši z Kolína na toto nebrali nejmenší ohled a po poločase jsme prohrávali 0:1. Do druhé půle však kluci nastoupili s velkým odhodláním a bylo jen otázkou času kdy se dočkáme vyrovnání. To přišlo po nedovoleném zákroku soupeře v pokutovém území – penalta, kterou proměnil Michal Hamouz. Škoda je, že jsme ještě nepřidali další branky a v utkání nezvítězili.

Po tomto utkání jsme věděli, že jsme zřejmě obsadili druhé místo a kluci se šli po dobře odvedené práci umýt a převléknout. Ovšem na hřišti probíhal závěrečný duel turnaje mezi Benešovem a Mělníkem. Benešovu by remíza zajistila celkové prvenství a Mělníku by ani vítězství nepomohlo na lepší než-li poslední místo. Opět se ale ukázalo, že fotbal nemá logiku.  Kluci z Mělníka v čele se střelecky skvěle disponovaným „Dýnem“ dokázali přesvědčivě zvítězit  a nás tímto posunout na místo první !!!! 

V tu chvíli si každý z kluků uvědomil co jsme dokázali a na hřišti zavládla opravdová radost, všichni se už začali těšit na republikové finále. Úspěch byl ještě podtržen tím, že náš golman Tomáš Pešek byl vyhodnocen jako nejlepší brankář turnaje.

 

1.  OFS  Rakovník                3          1          2          0          6:5       5

2.  OFS  Benešov                    3          1          1          1          7:6       4

3.  OFS  Kolín                        3          1          1          1          6:6       4

4.  OFS  Mělník                      3          1          0          2          8:10     3

 

Benešov – Kolín          3:0

Rakovník – Mělník      3:2

Kolín – Mělník             5:2

Benešov – Rakovník    2:2

Rakovník – Kolín         1:1

Mělník – Benešov        4:2

 

Z našeho týmu ve výběru reprezentovali  / včetně zápasů základní části / :

Jan       Janota              - trenér

Petr      Pešek              - vedoucí týmu

Fanda  Hovorka          - asistent

 

Hráči:

Tomáš Pešek, Michal Rohla, Petr Hovorka, Pavel Vydra, Zdeněk Šedivý, Jakub Gregor, Petr Faigl, Štěpán Spal, Martin Cibulka, Tomáš Kovacz a Radek Lev

Poděkovat ovšem musíme za dobrou práci kterou odvedli také klukům z dalších týmů, úspěch jim patří stejným dílem !!!

 

Bianka Joglová © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode