SK Rakovník STARŠÍ DOROST 2014/2015

Spartak Příbram

17.03.2013 09:08

Spartak Příbram - SK Rakovník 1:3 ( 1:1 )

První jarní kolo bylo odehráno v Příbrami na umělé trávě, jelikož klimatické podmínky nedovolili sehrát zápas na trávě přírodní. I z tohoto důvodu se odložila první jarní kola, která budou odehrána v náhradních termínech. Utkání začalo velmi aktivní hrou našich hráčů, která pramenila z aktivního napadání, pohybu bez míče. Velmi dobře fungovala přechodová a útočná fáze, z které pramenily dobré příležitosti před brankou domácích. Nejprve se ve vyložené příležitosti ocitl Faigl, který si velmi dobře zaběhl za obranu a postupoval sám na brankáře Příbrami. Bohužel ten mu zmenšil střelecký úhel vyběhnutím a Faigl pouze nastřelil jeho nohy. Další situace, která už byla gólová, vznikla dlouhý výkopem Peška, do kterého šel velmi důrazně Cibulka, který nejprve vyhrál souboj se stoperem, následně i s brnakářem a míč uklidil do prázdné branky 0:1. Ještě jedna velká příležitost vznikla po kombinaci Faig, Kacafírek, Kýzl když posledně jmenovaný prováhal velmi dobrou příležitost k zakončení a obrana domácích vše vyřešila. Příbramský celek hrozil většinou po stranách, dlouhými míči, do kterých důrazně chodili narostlí útočníci. Po jedné ze situací, kdy se nám podařilo první souboj odvrátit se míč dostal opět k domácím, kteří vrátili balon do pokutovhé území - naše obrana z vápna vybíhala - a hráč , který stal za nimi v evidentním ofsaidovém postavení, poslal míč do sítě. I k údivu domácích byl gol uznán, protože praporek asistenta na lajně zůstal dole. Nepochopitelná a velmi zarážející věc, v kategorii mladšího dorostu. Naštěstí to hráče nijak nepoložilo, i když to bylo před závěrem poločasu.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním otočit výsledek na naši stranu, jelikož jsme cítili velkou křivdu a hlavně to, že jsme lepší než domácí a nenecháme se porazit i za podpory rozhodčích. Aktivita byla jasně na našich kopačkách, domácí se uchýlili do obranné ulity a míče, které se k nim dostali nakopávali stále a pouze na své útočící hráče. Tyto souboje jsme vyhrávali a míč měli po většinu času na svých kopačkách. Díky tomu vznikaly fauly kolem pokutového území, nebo jsme zahrávali rohové kopy. Jeden z nich se podařilo brankáři vyboxovat, míč jsme ale vrátili do malého vápna, kde se podařilo Kacafírkovi skorovat, ale jaký byl náš další údiv, když ten samý asistent, který nechal v prvním poločase jasný ofsaid hrát, měl teď praporek nad hlavou a nebylo mu ani trochu divné, že jeden z domácích hráčů stojí na brankové čáře ( hlídal tyč při rohovém kopu ). Gól neuznán, hraje se dál. Vrchol nestydatosti. Hráče to v dobrém ještě více dostalo do obrátek a je dobré, že svůj vztek a naštvání neventilovali vůči rozhodčím, nebo protihráčům, ale vše "pustili" do hry. Tlak narůstal a bylo otázkou času, kdy to tam spadne. Po PVK z levé strany centroval do vápna Faigl, našel úplně osamoceného Kacafírka, který plackou umístil míč k tyči a......branka uznána 1:2. To nebylo vše. Na hřiště se dostal rekonvalescent Bohatý, jenž byl na hřišti asi tak 20vteřin, když se k němu dostal míč po akci Kýzla a nekompromisně zakončil na vzdálenější tyč 1:3, hotovo, výřízeno, Bohatý vystřídal zpět mimo hřiště. Za pár minut rozhoční zápas ukončil, nemělo cenu to protahovat. Zasloužená výhra.

 

Hodnocení trenéra:" I když se to nezdá, těžký zápas, ale jsem za něj opět a znovu rád. A to z toho důvodu, že hráči museli ukázat psychickou odolnost. Dlouho jsem tohle nazažil a neviděl a je to pro mě opravdu nepochopitelné. V kategorii kde o nic nejde se dějí a dělají takové lumpárny. Doufám, že ty dotyčné hřeje svědomí a jsou na sebe hrdí. Já jsem hrdý na svůj tým, že přes všechna úskalí nesložil zbraně a ba naopak bojoval až do konce. Tohle je obrovská zkušenost. Jsme rád i za to, že se vrací zranění hráči z přípravy a dostáváme se do optimálního složení. Další zápasy budou, doufám, ještě o větší kvalitě.

 

Sestava: Pešek - Špidra ( 70.Nejdl ), Nováček, Duchek, Hovorka - Faigl , Kacafírek, Vydra, Kovacz ( 65. Žihla ) - Cibulka ( 40. Knor ) Kýzl ( 68. Bohatý 69. Kříž)

Bianka Joglová © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode