SK Rakovník STARŠÍ DOROST 2014/2015

FK Čáslav : SK Rakovník 0:2 (0:1)

14.04.2014 17:07 FK Čáslav : SK Rakovník 0:2 (0:1)
Po předchozím zápase s Velkým Borkem, jenž byl doslova procházka růžovou zahradou, jsme nechtěli usnout na pomyslných vavřínech. V dalším kole jsme zavítali do Čáslavi, kde jsme chtěli již plně zabodovat venku a pokusit se opět vstřelit gól jako první, což se nám povedlo ve všech jarních zápasech, avšak na rozdíl od domácích zápasů, v kterých se nám vedení podařilo ještě navýšit a udržet, tak v těch venkovních jsme o vedení, jak v Brandýse, tak v Mnich. Hradišti přišli a nakonec, pro nás nešťastně, prohráli. I když před zápasem nastali ,,komplikace" v podobě zranění, jelikož se ke zraněnému Krausovi na marodku přidali Ryšlavý, Knor, Duchek a pro souběh zápasů s ligovým Kladnem chyběl Bystřický. Do utkání tedy museli naskočit mladíci z mladšího dorostu, tudíž na naší soupisce v zápise o utkání figurovalo  6 hráčů 97. Avšak toto se neukázalo jako nějaký problém ba naopak.
Již od úvodního hvizdu bylo jasné, že tempo zápasu budeme diktovat my. Do první šance zápasu se dostal Nejdl, jež zůstal na vápně osamocený jak mužik na Sibiři, bohužel však míč ideálně netrefil, takže brankář domácích neměl větší problém proti jeho střele zasáhnout. Domácí se prezentovali hlavně nakopávanými balóny, avšak naše defenziva si s tímto stylem hry dokázala ukázkově poradit. Ve 20. minutě zápasu se Gregor prosmýkl mezi bránícími obránci jako užovka mezi kameny na břehu řeky a obdivuhodným pasem našel Žďánského, který propálil domácího brankáře. Nutno podotknout, že především tato dvojice se starala o to, aby defenziva domácích nedostala ani chvíli klidu. Ve 28.minutě se do šance dostal Faigl, který ale pouze orazítkoval tyč. V následujících minutách Žďánský ukázal v čem je jeho síla. Svými rychlými výpady u pomezní čáry vytvářel další příležitosti, avšak když 2x servíroval míč před prázdnou bránu, tak naši útočníci bohužel do vápna nenaběhli. Do šaten se šlo za našeho těsného vedení 0:1. Vzhledem k obrazu hry toto vedení mohlo být klidně vyšší, neboť domácí si nevytvořili žádnou gólovou šanci. Udržet a navýšit vedení, to byl cíl druhého poločasu. 
Ve druhém poločase se opakoval podobný scénář jako v tom prvním. Domácí hru otevřeli a chybami v obraně nám nabídli další šance, ale Kovacz, Nováček a napoprvé ani Žďánský, jenž postupoval na brankáře domácích úplně osamocený, k našemu zlamání však napálil pouze domácího brankáře na solar.  V 77. minutě domácí obránce scou minelou nabídl Žďánskému šanci na reparát a ten tuto šanci chytil za pačesy. 0:2. I když se domácí ke konci zápasu usadili na naší polovině jako Rusové na Krymu, tak si žádnou šanci nevytvořili. 
Zásadním fakorem utkání bylo, že jsme vyhrávali osobní souboje a tím jsme zaslouženě měli míč na svých kopačkách po celý zápas.

Sestava:
Pešek
Žihla- Vydra - Kýzl - Cibulka
Žďánský - Hovorka - Gregor - Faigl
Nejdl - Bohatý
střídali: Nováček, Galia, Kovacz, Nágl

Bianka Joglová © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode